Rengeteg magyar van Ausztriában!

Egyre több magyar hazánk fia keresi a sógoroknál a boldogulást. Az osztrák tb nyilvántartása szerint például történelmi csúcson volt augusztusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma.

Ugyan csak 254 fővel nőtt az Ausztriában dolgozó magyarok száma augusztusban, azonban összesen már 62589 magyar keresi a boldogulást a sógoroknál. Ez pedig történelmi csúcs az osztrák társadalombiztosítási szerv nyilvántartása szerint.

Szinte csak a magyar munkavállalók száma nőtt Ausztriában

Ráadásul olyan időszakban mérték ezt a kiugróan magas számot, amikor mind az osztrák munkavállalók, mind a bevándorlók száma csökkent. Az osztrák dolgozók száma ugyanis 41 ezerrel, a külföldieké 3900 fővel esett vissza a nyár utolsó hónapjában.

A magyarokon kívül csak a cseh és szerb foglalkoztatottak száma emelkedett kissé (40-50 fővel). a többi bevándorló száma mérséklődött.

Szezonális okai is vannak

Tavaly is az augusztus volt egyébként a legkiugróbb hónap a magyarok ausztriai foglalkoztatásában, s utána visszaesést mértek. Ez érthető is, hiszen a külföldiek közül sokan dolgoznak a turisztikai szezonhoz is kötődő vendéglátásban és kereskedelemben, valamint vannak nyári mezőgazdasági idénymunkások is. Ezenkívül Ausztriában az építőipar is sok külföldi munkaerőt szív fel.

Érdekli?

Minden mezőt pontosan töltsön ki
Kapcsolat
CAPTCHA
[Ezzel szűrjük ki a reklámokat bemásoló robotokat és a totálisan analfabéta látogatókat.]
Image CAPTCHA
Írja ide be a karaktereket a képről (kisbetű/nagybetű eltérés SZÁMÍT!)